חומרי גלם והשפעתם על טעם ומרקם הקינוח
באפייה חשוב מאוד להשתמש בחומרי גלם איכותיים, וטריים. טעם הקינוח מושפע מאוד מחומרי הגלם איתם אנחנו משתמשים ואם אתם רוצים לקבל קינוח מושלם , אם אנחנו רוצים להיות מקצועיים ורוצים לקבל מחמאות חשוב מאוד להשתמש רק בחומרי גלם המיועדים לאפייה, לשים לב לתאריך הייצור ולהשתמש בחומרים ומצרכים טריים.
אני נתקלת בהרבה מאוד אנשים שיודעים לאפות, אנשים עם יצירתיות מרובה, למדו בבתי ספר מובילים ולומדים ומשתדרגים כל הזמן אך לא שמים לב לחומרי הגלם איתם הם משתמשים. התוצאה מורגשת. הקינוח פחות טעים, פחות מפתה, לעיתים הצבעים שלו דהויים, השוקולד לא נשפך בצורה הנכונה ולא מבריק כמו שהוא צריך להיות. כבר בביס הראשון ניתן להרגיש בהבדל , אני מרגישה קצת החמצה בביס כזה. השקעתם כל כך הרבה, קניתם מצרכים, אפיתם, קישטתם, שידרגתם בקישוטים, ארזתם ולפעמים שמתם סרט, שטפתם ערימות של כלים כלים , מכרתם ללקוח שלכם ובסוף התוצאה לא מושלמת . חבל, חבל, חבל!
שוקולדים (מרירי, חלב, לבן) למשל הם חומרי גלם המרכזיים בקונדיטוריה. אם השוקולד יהיה טעים המאפה או הקינוח יהיה טעים . אם נשתמש בשוקולד זול גם העבודה איתו תהיה קשה, הוא לא ידידותי, לא נמס בקלות , נשרף בקלות וחשוב מכל זה הוא פחות טעים ולכן יתן טעם פחות טעים לקינוח.
בטימפרור שוקולד יש אפילו חשיבות יתר על מנת להמיס את השוקולד ולקרר אותו בצורה הנכונה.
וניל: יש להשתמש בדבר האמיתי ולא תמצית בטעם וניל שלא נותנת טעם. קינוח שמרגישים בו את טעם הוניל, לפעמים רואים את גרגירי הוניל הוא קינוח אמיתי, טעים, ממכר. תמצית שהיא בטעם וניל מהולה במים, מדללת לנו את מרקם הקינוח ולא נותנת את הטעם הרצוי.
אגוזים למינהם ,פיצוחים ופירות יבשים -חשוב שיהיו טריים אחרת יהיה טעם לוואי לכל המאפה, נרגיש מרירות לא נעימה. ממליצה לקנות בחנות שהתחלופה שם גדולה ולא בשקיות מהסופר.
פירות-תשתמשו בפרות טריים, רעננים . תוכלו להוסיף פירות לתוך הקינוח ופירות יפים וטריים יוכלו גם לשמש כקישוט לקינוחים שלכם.
בהצלחה.
אתר מתוק מהלב מזמין אתכם ליהנות ממגוון סדנאות אפייה ושוקולד